середу, 30 грудня 2015 р.

Акорди для гітари

Для того, щоб навчитися грати на гітарі, зовсім необов'язково бути професійним музикантом, досить просто мати бажання і прагнення досягти успіху в цій справі. Річ у тому, що цей музичний інструмент є абсолютно унікальним у плані такої можливості — він простий і доступний, і це стосується як його придбання, так і способів навчання.
Навчитися грати на гітарі можна самостійно, причому, не маючи музичної освіти і будь-якого досвіду гри на інших музичних інструментах. За допомогою спеціальної програми нескладно зробити настройку інструменту, що також дуже важливо для одержання хороших результатів. Правильно налаштований інструмент, гарантує не тільки ідеальне звучання гітари, але й формування гарного музичного слуху у гітариста.
На цьому сайті навчальний матеріал пропонується в необхідній послідовності, що дасть можливість дуже швидко почати грати на гітарі, з поступовим вдосконаленням цієї техніки надалі. Швидкі результати на практиці — це ще одна особливість цього музичного інструменту, коли для початку гри досить знати прості акорди, і тільки потім, за необхідності, можна переходити й до вивчення нотної грамоти.

Що таке таблиця акордів і для чого вона призначена?

Для того, щоб почати грати на гітарі, потрібно не так розбиратися в нотній грамоті, як знати прості акорди і вміти читати аплікатури. Незважаючи на всю хитромудрість останнього слова, це досить проста річ, що являє собою не що інше, як просту схему, або, інакше кажучи, таблицю. Така таблиця акордів, складається з певної кількості ліній по горизонталі і вертикалі, які являють собою лади і струни гітари відповідно. Разом такі лінії утворюють кілька рядків у тих же напрямках, із зазначенням зліва — цифр, що позначають лади, а знизу — нот, які відповідають кожній струні.
Якщо подивитися на будь-яку з таких таблиць, то на вертикальних лініях кожної з них можна побачити мітки з цифровими значеннями, розташованими в залежності від приналежності аплікатури певного акорду. На такій таблиці також можуть бути присутніми позначення у вигляді хрестика і нулика, які розташовуються у верхній її частині та показують, яка із струн повинна бути задіяна у грі.
Варто зазначити, що навчитися розуміти аплікатури нескладно і для цього потрібно зовсім небагато часу, а далі буде дуже легко розбиратися й у більш складних схемах. З часом цей процес дійде до автоматизму, і вже тільки глянувши на схему, буде зрозуміло, як її зіграти. А на самому початку знання навіть простих аплікатур дозволить виконувати на гітарі велику кількість як зарубіжних, так і вітчизняних пісень.
Акорд am — простий в освоєнні і універсальний у виконанні. Акорди — це найважливіша частина у навчанні грі на гітарі, тому, не володіючи навиками прочитання таких схем, практично неможливо навчитися на ній грати, навіть досконало освоївши нотну грамоту.
Знання акордів, вміння їх читати, підбирати дозволить з легкістю не лише виконувати знайомі, вже існуючі мелодії, але й складати свої. Навчившись володіти технікою постановки простих акордів та їх послідовностей, далі можна буде відпрацьовувати гру з використанням досить складних ланцюжків різного змісту.
Так склалося, що першим акордом для більшості гітаристів, стає саме акорд am. Це пов'язано з його простотою, а також універсальністю, оскільки він використовується майже в кожному музичному творі. Річ у тому, що акорд am можна грати на різних ладах, досягаючи тим самим досить високого, або, навпаки, дуже низького звучання. Існує низка аплікатур із цим акордом, з яких завжди можна вибрати прийнятний варіант, залежно від передбачуваного виконання на гітарі.
Аплікатури акордів для шестиструнної гітари
Аплікатури акордів для шестиструнної гітари
Легкі акорди — початок на шляху у великий світ найрізноманітнішої музики. Отже, почавши з декількох акордів, можна вже насолоджуючись грою на гітарі, поступово рухатися до наміченої мети — до вміння виконувати будь-які музичні стилі. А їх дуже багато: джаз, рок, блюз, фолк та інші; так само багато й існуючих сьогодні стилів виконання, а також різновидів цього музичного інструменту.
Всього цього, безсумнівно, можна без проблем досягти, маючи лише велике бажання і прагнення. Гра на гітарі для багатьох є не просто захопленням музикою, вона стає справжнім хобі і, навіть, більше того, способом життя.
І, як вже зазначалося вище, для того, щоб навчитися грати на гітарі, зовсім необов'язково вдаватися до послуг викладача, це можна зробити самостійно, за допомогою самовчителя. Для цього, наприклад, на спеціалізованих сайтах можна знайти поради, вправи та уроки для ознайомлення з цим музичним інструментом і освоєння техніки гри. Такий вид навчання відрізняється простотою і зручністю для учнів, дозволяючи займатися так часто і в такому обсязі, як це необхідно в кожному конкретному випадку.
У зв'язку з цим такий навчальний курс може включати в себе як всю необхідну інформацію про самом інструмент, так і музичну грамоту та інші нюанси щодо цього процесу. Таким чином, маючи в своєму багажі музичних знань тільки легкі акорди і розуміючи, що цього недостатньо, можна легко і просто рухатися далі в освоєнні музичної науки.
Вивчити акорди онлайн — зручний і комфортний спосіб навчання музичним азам. Якщо говорити саме про виконання акордів під гітару, то в цьому випадку вони складають основу більшості рок- і поп-пісень, а також забезпечують гармонійний акомпанемент. Тому дуже важливим моментом при навчанні грі на гітарі є вивчення базових акордів або, точніше сказати, їх основних груп.
І навіть вивчення всього 15 таких акордів дозволить виконувати величезну кількість поп- і рок-пісень. Взагалі, якогось певного списку базових акордів не існує, але будь-який гітарист повинен знати їх у тому мінімумі, який необхідний для використання в різних музичних стилях. Знання цих базових акордів дозволить виконувати також класику, джаз, кантрі та багато іншої музики.
Навчання онлайн абсолютно позбавлене будь-яких недоліків і дозволяє досить ефективно оволодіти музичними знаннями. Так, починаючи від найлегших і основних, можна поступово вивчити основні групи акордів, удосконалюючи при цьому й техніку виконання. Працюючи над своїм акордовим словником регулярно, можна досягти певного рівня, необхідного для конкретного його використання на практиці.
Зручний інтерфейс цього навчального сайту дасть вам можливість вивчити акорди онлайн легко та вибірково, підбираючи для себе і черпаючи тільки ту інформацію, яка необхідна. Цей сайт розрахований, звичайно, і для початківців з нуля, які навіть не знайомі з поняттям "акорд" та з будь-якими іншими музичними термінами.
Відповідно, тут можна знайти докладний опис, схематичні зображення, просту й зрозумілу інструкцію дій, залежно від поставленого завдання, які необхідні для якісного та результативного навчання. Поставивши собі за мету навчитися грати на гітарі і скориставшись послугами цього сайту, зробити це буде просто, зручно і комфортно.
Акорди для гітари
Акорди для гітари